Smile lazer tekniği, laser cerrahisindeki son büyük gelişmelerden biridir.
Excimer Laser cerrahisindeki ablasyon denilen kornenın traşlanması bölümüne hiç gerek kalmaz.
Direkt Femtosecond laserle oluşturulan lentikül denen parçacık kornea içinden alınır ve tedavi tamamlanır.
Lentikül hastanın tüm görme kusuru yok olacak şekilde kalınlığı ve şekli ayarlanmış bir parçadır. Uzun çalışmalar sonucu nomogramı saptanmıştır.
Bugün için miyop ve astigmat tedavisi yapılmaktadır.
En önemli özelliklerinden biri Smile tekniği hastada kuru göz oluşturmaz ve kuru gözlü hastalara uygulanabilir.
Tedavi tek aşamada tamamlanır ve hastanın ağrı ,batma gibi şikayetleri çok az ve çok kısa sürelidir.
Smile tekniğinde kornea yüzeyinde ve dış katlarında kesi olmadığı için , kornea yapısı ideal şekilde korunmaktadır. Bu özellik Smile lazer tekniğinin çok emniyetli olmasını sağlamaktadır.
Dr.Bozkurt Şener Smile tekniğini Hollanda Amsterdam'daki İnternational Vision Centers isimli kliniğinde ve Türkiye de Dünyagöz Hastanesi Etiler de uygulamaktadır ( www.internationalvisioncenters.nl ) .
Dünya göz Hastanesi ve İnternational Vision Centers da Smile lazer uygulanan hastalarda görme kalitesi ve oranı beklenenden çok daha yüksek bulunmuştur. Keskin görme seviyesine çıkan birçok hasta vardır.
Türkiye ve Hollanda da çok büyük bir hızla Smile tercih edilme oranı artmaktadır.
-10.00 dereceye kadar birçok hasta Smile lazer tedavi sınırları içine girebilmektedir. Bunun nedeni femtolasik tekniğindeki flep kalınlığı kadar bir alanın hiç kesilmeden sağlam korunmasıdır.
LASER AMELİYAT ÖNCESİ HASTANIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN KONULAR;
Lazer ameliyat öncesi parfüm-deodorant kullanmayınız.
Ameliyat günü göz makyajı ve yüz makyajı yapmayınız.
Lazer ameliyatınız öncesi yemek yemenizde herhangi bir sakınca yoktur.
Minimum 3-4 saatinizi ayırarak geliniz.
Lazer ameliyat günü araba kullanarak gelmeyiniz.
Ameliyata gelirken mümkünse refakatçiniz ile geliniz.
Lazer ameliyathane birimine yalnızca hastaların alınacağını bilmenizi rica ederiz.
Ameliyat sonrası gözünüzün daha rahat edebilmesi için güneş gözlüklerinizi yanınızda bulundurunuz.
Lazer tedavisi sonrası görme 10/10 seviyesine birkaç gün içinde çıkacaktır, maximum kalitede görme ise 3-4 gün ile 1 ay içinde oluşacaktır.
|
1-Smile lazer nedir? Kimlere uygulanır?
Smile lazer yeni bir lazer cerrahisidir. 2 mm lik küçük bir kesiden yapılabilen ,iyileşme hızı çok yüksek en son teknolojidir. 18-45 yaş arası tüm miyop ve astigmatlar smile laser olabilir.
2-Smile lazer sonrası iyileşme süreci
Smile lazerde dokunun iyileşme hızı çok yüksektir. Saatler içinde doku iyileşmiş olur. Hastalar çok iyi olduklarını birkaç saat ile birkaç gün içinde algılarlar.
3-Smile lazer sonrası göz kuruluğu olur mu?
Kornea tabakasına 1.2 milyon sinir ucu ulaşır. Kornea tabakasının kesilmesi halinde ( lasik flepi gibi) kornea da kuruluk oluşur. Smile lazerde kesi 2mm olduğu için kuruluk oluşmaz ve kuru gözlere de uygulanabilir.
4-Smile lazer sonrası tekrar tedavi mümkün mü?
Evet. Smile lazer sonrası tekrar smile lazer,lasik ,transPRK ,LASEK ve PRK uygulanabilir.
5-“Smile lazer “ lazer cerrahisinde neden tercih edilen bir yöntem olmalıdır?
Smile lazer çok emniyetli olması,kuru göz oluşturmaması, hastanın tedavi sonrası yapacağı hatalı hareket ile gözüne zarar verememesi gibi önemli özellikleri ile tercih edilmelidir.
6-Smile lazer 40 yaş sonrası yakın görme bozukluğunda uygulanabilir mi?
Smie lazer 40-45 yaşa kadar uygulanmasın tercih edilecek yöntemdir. Bu yaşlardan sonra yakın gözlüğü sorunu doğal olarak başlayacağı için tercih lens ameliyatı olmalıdır. Lens ameliyatlarında kullanılan trifocal lensler hem uzak hem yakın düzeltme özelliğine sahiptirler.
7-Multifokal lensler kimlere uygulanır?
Mültifokal lensler 45 yaş sonrası yakın görmesi bozulan hemen hemen herkese uygulanabilir. Bu yöntemde hastanın katarakt olup olmaması önemli değildir. Amaç uzak vey akın gözlükleri ortadan kaldırmaktır.
8-Multifokal lensler hangi görme sorunlarının tedavisinde kullanılır?
Mültifokal lens uygulaması ile uzak ve yakın tüm numaralar yok edilebilir. Hastanın miyop , hipermetrop veya astigmat olması önemli değildir.
9-Multifokal lensler nasıl uygulanır?
Mültifokal lens uygulaması klasik katarakt ameliyat tekniği ile aynıdır. Yıllardır bilinen bu teknik ile göze lens yerleştirilir. Burada önemli ve hayati olan konu lens ölçümleri ve hesaplanmasıdır.İkinci önemli konu ise bu ölçümler sonrası lensin gerçek açıya ve merkeze yerleşmesi çok önemlidir. Bu konuda deneyimli bir cerrah için zor bir uygulama değildir.
10-Multifokal lensle yapılan ameliyat sonrası görme seviyesi nedir?
Ameliyattan hemen birkaç saat sonra hastalar uzak ve yakını gözlüksüz görmeye başlar. Ertesi gün yapılan kontrolda hemen hemen tüm hastalar tam görme seviyesini yakalar. İdeal görme yani gece ve az ışıkta olan görme ise 1. Ayla 6. Ay arasında yavaş yavaş beyin tarafından algılanarak kazanılır.
11 Ağu 2014 tarihinde yayınlanan real time Smile surgery video:
Now also in the Netherlands; The revolutionary RELEX SMILE eye laser treatment. Eye lasering without ‘Flap’; FASTER, MORE ACCURATE and PRACTİCALLY PAINLESS.
According to ZEISS Technologies, spending 12 MINUTES on one eye for this treatment can be seen as a ‘great’ achievement for a surgeon, however, by courtesy of years of experience and treating thousands of patients, Dr. Sener has managed to reduce this time to 7 MINUTES, and not only for one, but for BOTH EYES!
The small piece of tissue created by the laser during this treatment has exactly the same size and shape of the particular refractive deviation. This enables quicker healing, less risk of infections, more accuracy, shorter treatment and considerably less pain afterwards.